Postari recente

FUEGO - scrisoare deschisa catre fani

Dragii mei,

Astern o noua fila in volumul amintirilor mele, cu emotii si cu speranta ca am reusit sa consolidez legatura tainica pe care o am cu cei ce mi-au fost alaturi si de aceasta data. De asemenea, cred si simt ca mi-am indeplinit si scopul, acela de a aduce momente unice, spectaculoase, cantece noi si multe surprize, in lumea haotica in care ne invartim.
Turneul national "O lacrima de cantec" prezentat de mine in aceasta primavara, s-a bucurat de un imens succes, in toate orasele in care am poposit.
Pornind periplul de la Constanta, continuand cu Ploiesti, Galati, Focsani, Adjud, Iasi, Piatra Neamt, Bacau si Brasov, nu mica mi-a fost surprinderea sa vad ca spectacolele s-au jucat aproape in toate orasele cu casa de bilete inchisa.
M-ati rasfatat cu aplauze si cu flori, mi-ati daruit cadouri si pe langa toate, mi-ati transmis, in culise, dupa spectacole, ori prin intermediul celor doua fan-cluburi ale mele, Fan Club Fuego Romania si Fuego’s Blog, toate gandurile voastre sincere.
Cu bucurie si implinire le-am primit pe toate si va multumesc deschis pentru fiecare cuvant, pentru fiecare efort depus in a-mi aduce flori si atentii, pentru toate mesajele frumoase pe care zilnic le citesc si le ascult.
Cu siguranta, daca voi, publicul meu, nu ati fi atat de receptivi, de primitori, de avizi dupa cantecul romanesc si dupa noutate, eu nu mi-as putea ghida existenta pe portativul vietii, in partitura indecisa a muzicii.
Am intampinat nepregatiti valul de aer rece ce s-a abatut peste tara si astfel, bateristul meu s-a imbolnavit, capatand o viroza in forma accentuata.
Acest fapt il impiedica sa isi desfasoare activitatea in conditii optime si sa isi continue drumul prin tara, alaturi de mine. Din pacate, suntem nevoiti sa intrerupem drumul catre vestul tarii si sa va promitem ca vom reveni in acea zona, cat mai curand, cu acelasi concert, cu noi surprize si materiale.
Sunt fericit ca noul meu album - "O lacrima de cantec", a fost atat de bine primit de catre voi si ca refrenele au inceput sa fie auzite si la radiourile de specialitate, cele ce promoveaza cu interes muzica si valorile romanesti.
Saptamana viitoare va fi lansat si DVD-UL "Un suflet romanesc in cantece de odinioara", care aduce spectacolul "Ce faci asta-seara, tu?", filmat in anul 2010 la Teatrul "Mr. Gh. Pastia" din Focsani si care dezvaluie o poveste omogena, cu aer burghez, cu raze de trecut si prezent, in care se regasesc valorile si coloanele sonore ale lumilor apuse, surprinzand veridic sufletul romanesc
in cantece de altadata.
Gandul meu onest si toata recunostinta se indreapta catre voi, publicul meu, multumindu-va pentru ca imi oferiti liniste si echilibru, fiind alaturi de mine, dezinteresat, in drumul acesta sinuos, in lumea deceptiilor si a frivolitatii, caci pentru voi imi port pasii in viata, alergandu-mi destinul prin tabloul artei, pe sevaletul muzicii, prin lacrimi de cantec...
Acum plec in alta primavara, intr-o simfonie a simtirii si a renasterii eterne, cu promisiunea ca voi reveni in iarna tainica, cu un nou turneu.
Al dumneavoastra,
Paul Ciprian Surugiu - Fuego

Fuego celebreaza primavara cu "Trandafiri in dar"

24 aprilie 2013
"Trandafiri in dar"
de la Fuego, pentru toti cititorii ziarului "Libertatea"

Dupa un periplu dificil prin tara, Fuego a incheiat cu succes turneul sau national de primavara - "O lacrima de cantec". In aproape toate orasele in care a poposit alaturi de band-ul sau, spectacolele s-au jucat cu casa de bilete inchisa, iar unii admiratori au fost nevoiti sa stea si in picioare.
Concertul a adus o noua viziune in activitatea artistului, beneficiind de un concept special. Avand o abordare matura, fiecare moment prezentat a adus cu sine o noua poveste, pornind de la versuri si istorii si terminand cu tinuta, care a fost avangardista, creata special pentru acest turneu de catre cea care il consiliaza din punct de vedere vestimentar pe Fuego, designerul Doina Levintza.
In cadrul acestui turneu, artistul a lansat primul sau dublu CD din cariera prolifica de pana acum, care cuprinde 25 de albume si peste 500 de piese inregistrate. Acest nou album prezinta o istorie a dragostei, aducand publicului 32 de piese proaspete, cu ritmuri si teme diferite, dar unite toate de acelasi filon existential, iubirea, intrepretata de Fuego in stilul sau caracteristic.
Si fiindca e primavara, perioada de mister divin, in care inima e acoperita de nostalgia florilor rasarite din pomul vietii, Fuego nu se opreste aici cu surprizele.
Impreuna cu Casa de Discuri "Euromusic" Cluj Napoca si partenerul media al turneului, "Libertatea", artistul lanseaza, pentru toti cititorii celui mai difuzat cotidian din Romania, pe 24 aprilie, un album-eveniment, o colectie de 14 piese cu si despre primavara, flori si iubire, un cadou pentru toti cei ce ii iubesc si apreciaza activitatea, un buchet de
"Trandafiri in dar".

"Sursa incontestabila de lumina sufleteasca, primavara daruieste un alt vesmant lumii. Ar fi greu ca cineva sau ceva sa egaleze numarul de recorduri si trairi pe care le-am capatat pe parcursul turneelor desfasurate in acest anotimp, in care ma reintregesc cu ecourile-i specifice, intr-o simfonie a simtirii si a renasterii eterne. Ganduri revin, umbre trecute, toate vibratiile umane se contopesc in anotimpul ce respira romantism si amintire.
E o forma rupestra de vesmant sufletesc, o cantare a durerilor amortite de simturile colorate. Poate mai mult ca niciodata, primavara capata o noua insemnatate pentru mine, devenind balsamul ce acopera rani, pecetea ce atesta ca timpul trece ireversibil, imbatranindu-ne calm si lasand in noi un covor de experiente, de lacrimi si frunze.
Impreuna cu cei de la "Libertatea", care mi-au fost aproape in proiectele pe care le-am intreprins si alaturi de care am realizat o serie de albume de suflet in ultima perioada, imi doresc sa va aduc "Trandafiri in dar", un manunchi ce are cateva din cele mai indragite piese ale mele care vorbesc despre natura, despre acest anotimp mirific, despre flori si iubire."
Paul Surugiu – Fuego

"O lacrima de cantec"... la Bacau


Ultimii fulgi de nea si-au luat aseara ramas bun de la Bacau. Primavara s-a simtit in aer si, desi aerul era inca rece, atmosfera din interiorul Ateneului bacauan, a fost una calda si plina de iubire, in asteptarea concertului de primavara "O lacrima de cantec", sustinut de artistul Fuego si band-ul sau.
A fost o aparitie spectaculoasa, in lumini stinghere, cu linii melodice dintre cele mai diverse, dar care au mers direct la inimile celor prezenti in sala intr-un numar impresionant. De altfel, ca de fiecare data cand ajunge la Bacau, Fuego a sustinut si acest concert cu casa inchisa, cererea de bilete intrecand cu mult asteptarile organizatorilor.
Au fost melodii dedicate primaverii, femeii, mamelor, iubirii, slagarele pe care abia asteptam sa le reascultam, sa le cantam alaturi de Fuego, dar si o serie de premiere, surprize atat de placute pentru noi toti, pe toate regasindu-le pe dublul CD lansat cu acest prilej.
Insa, cel mai emotionant moment al serii a fost cel in care Fuego a amintit, prin cantec, de Unirea Basarabiei cu Romania, eveniment care s-a desfasurat chiar in aceasta zi minunata de 27 Martie, in anul 1918. Si cum in sufletul artistului, Basarabia se identifica, fara discutii, cu numele Maestrului Grigore Vieru, acesta a oferit o surpriza publicului, interpretand un fragment din melodia "Pentru ea", compusa de regretatul Ion Aldea Teodorovici, pe versurile impresionante ale Poetului.
Si-au spus cuvantul, inca o data, profesionalismul si daruirea cu care Paul Surugiu (Fuego) isi gandeste si isi realizeaza spectacolele.
 Melodiile au zburat rand pe rand pe la urechile si catre sufletele celor veniti sa isi vada artistul preferat, dar la fel de repede au trecut si cele doua ore de spectacol.
Si iata-ne la final, aplaudand frenetic ceea ce a fost un regal de eleganta si talent. Orice s-ar spune, Fuego este si va ramane, intr-adevar, unul dintre cei mai apreciati si mai aplaudati artisti.
Pastrand la loc sigur amintirea "lacrimilor de cantece", vom astepta cu emotie concertele viitoare, sperand la o primavara frumoasa si ganduri bune, care sa ne incalzeasca sufletele...
Beatrice Elena
Bacau, 27 martie 2013


Eterne primaveri... oferite-n dar iesenilor

O singura simtire,
"O lacrima de cantec"... 

Nu foarte des le este dat iesenilor sa fie martori ai unui act de cultura de amploare, asa cum a fost concertul extraordinar pe care Fuego l-a sustinut in seara zilei de luni, 25 martie a.c., pe scena Teatrului National "Vasile Alecsandri", in cadrul turneului national de primavara, sugestiv intitulat "O lacrima de cantec". 
Despre impresionantul edificiu in care s-a desfasurat acest eveniment, multe lucruri nu ar fi de spus. E de-ajuns sa-i treci pragul macar o data, pentru ca apoi sa-ti doresti sa revii acolo cat mai curand.
 Poate doar sa amintim faptul ca este o veritabila bijuterie arhitectonica si, totodata, una dintre cele mai prestigioase institutii de acest gen din tara, un loc atat de special pentru orasul celor sapte coline, dar si un punct de referinta al culturii romanesti in ansamblul sau.
 Nu in zadar se afirma faptul ca: "Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi este trezorierul unui trecut care obliga la reverenta si gestionarul unui prezent aflat intr-o perpetua combustie, prezent conectat la abundenta si diversitatea reperelor culturale. Chiar daca mai "departe de lumea dezlantuita" a teatrelor din miezul bucurestean al evenimentelor, Nationalul iesean reuseste sa fie la inaltimea standardului impus de acest titlu de noblete, conturandu-si profilul si personalitatea artistica prin raportarea la dezideratul valoric." Reintrat de curand in circuitul cultural, dupa ani buni in care s-a lucrat la reabilitarea sa, Teatrul "V. Alecsandri" isi deschide larg portile, de fiecare data, pentru a gazdui reprezentatii alese, sustinute de mari nume ale artei romanesti si universale.
 Iata ca si Fuego a ales aceasta locatie de exceptie pentru a va da intalnire la inceput de primavara, intr-o seara de neuitat pentru cei aproximativ 1000 de spectatori care au umplut pana la refuz Sala Mare.
De altfel, trebuie sa precizam ca artistul s-a mai aflat pe scena Nationalului, in urma cu ani buni, in luna noiembrie a lui 2005, atunci cand i-a incantat pe ieseni, alaturi de doamna Irina Loghin, in doua spectacole care s-au jucat, ca si acum, cu casa inchisa.
 Lansarea dublului CD "O lacrima de cantec" a reprezentat punctul de pornire al acestui periplu ce s-a desfasurat pe parcursul a mai bine de doua ore si care a cuprins premiere muzicale de pe noul material discografic, dar si slagarele atat de indragite, fredonate si indelung aplaudate de spectatorii de toate varstele.
 Emotii traite la intensitate maxima, lacrimi, zambete si amintiri nepretuite... toate si-au aflat rostul intr-o seara tainica a povestilor de iubire, alaturi de artistul daruit cu har. Artistul care a reusit sa topeasca si cele din urma rataciri ale iernii ce se incapataneaza inca sa nu ne paraseasca, a reusit ca in sufletele prafuite de vanturi reci si apasate de griji, sa sadeasca vise, duioase primaveri, trairi profunde.
Si pentru ca femeia este eterna primavara a vietii si insusi surasul infinitului, spectacolul i-a fost special dedicat, sensibilitatea si emotia unindu-se intr-o singura simtire, intr-o... "lacrima de cantec".
 Caldura cu care l-au intampinat iubitorii de frumos, de arta pura si dornici sa ia parte la spectacole de asemenea anvergura, cuvintele frumoase ce i-au fost adresate, aplauzele frenetice, nenumaratele buchete de flori primite, micile atentii cu care admiratorii l-au inconjurat, toate acestea l-au coplesit pe Fuego, l-au emotionat si cu siguranta in mintea si in sufletul sau, vor ramane momente de neuitat. Este un artist dorit cu ardoare la Iasi si nu multi sunt cei care se pot lauda si bucura de un asemenea privilegiu.
Si de aceasta data, iesenii i-au demonstrat ca... "Inc-o data, iar si iara,/ A iubi e primavara...", ca la Iasi, iubirea chiar... infloreste primavara, in ciuda frigului si-a ninsorii de afara, si ca Paul Surugiu nu greseste cand afirma ca revine mereu, aici, alaturi de dragul sau public, prieteni ori simpli admiratori, la fel ca-n mijlocul unei mari familii.
Lucru de la sine inteles deja de atatia ani, seara s-a incheiat cu nelipsita sesiune de autografe si fotografii.
 Si cum tot ce e frumos se sfarseste mult prea repede, fascinati de impresionantul concert, de intalnirea cu indragitul artist si band-ul sau (Marius Cristi Popa, Robert Caloian si Gabriel Solomon), spectatorii au parasit cu o urma de regret grandiosul Teatru, dar il asteapta pe Fuego din nou in mijlocul lor, cu inimile deschise, spre finele anului, cu turneul de colinde.
Fuego's Blog
Iasi, 26 martie 2013

"O lacrima de cantec"... la Galati


"Galati, 22 martie 2013...
Ne indreptam spre sala Teatrului Muzical "Nae Leonard"; la ora 19.00 va incepe SPECTACOLUL.
Din departare, se vad luminile aprinse si spectatorii care se indreapta tacut spre intrare. E sarbatoare. Intram si noi, un grup de patru persoane; cumparam CD-uri, calendare si ne asezam discret pe locurile noastre.
Ma incanta sa vad public de toate varstele in sala, de la cei mai mici, pana la cei trecuti de prima si a doua tinerete. Ma bucur sa vad copii in sala de spectacol, sa-i vad desprinsi de tablete, iphone, desene animate violente si muzica strict comerciala.
Se aud primele acorduri si sala amuteste. Ritmurile muzicii compusa de maestrul Jolt Kerestely, ne invaluie, ne seduc si ne supun. Fuego domina scena, iar noi, fermecati, fredonam impreuna cu el, aplaudam, plutim... Incantarea si emotiile ce ne cuprind, ating cote nebanuite.
De aici incolo... cascade de melodii, refrene mai mult sau mai putin cunoscute rascolesc sala teatrului, incantandu-ne auzul...
Este deja ora 21.00. Timpul ne-a pacalit si de aceasta data.
Prelungim emotia revederii la autografe si poze cu artistul... in aceeasi tacere indusa de bucuria revederii, de respectul pentru arta...
Ne luam la revedere discret, cu un nod in gat si ne indreptam usor
spre casele noastre.
Noapte buna, Galati!
Drum bun in continuare, Fuego!
Te asteptam cat mai curand inapoi!"
Laura
Galati, 22 martie 2013

"O lacrima de cantec"... la Adjud

Fuego si "Palaria noua" au facut senzatie la Adjud

Pe 24 martie, Fuego s-a oprit, cu turneul sau de primavara - "O lacrima de cantec", la Casa de Cultura "Tudor Vornicu" din Adjud. Si de aceasta data, spectatorii l-au primit cu entuziasm si cu o deschidere speciala, venite din partea unor oameni iubitori de frumos, de arta pura, de muzica romantica.
Pe langa celebrele refrene, pe care publicul a dansat si a vibrat, Fuego a prezentat, intr-o regie dinamica, si piese de pe albumul ce imprumuta si titlul turneului si care beneficiaza de o lansare speciala in fiecare oras. Noul material discografic este o incununare a ultimilor doi ani din cariera artistului, ani care s-au dovedit a fi cei mai prolifici din punct de vedere componistic, din intregul sau parcurs pe scena muzicii romanesti.
Un moment special a fost cel al interpretarii melodiei "Palarie noua", cand Paul Surugiu a avut pe scena un accesoriu inedit - o palarie rosie, pe care a daruit-o in final unei fane infocate. Palaria a completat tinuta creata de Doina Levintza si a dat culoare si efervescenta intregului concept.
Piesa "Palarie noua", inclusa pe dublul CD "O lacrima de cantec", este un duet realizat cu trupa din Basarabia -  "ProBachus", pentru spectacolul aniversar "Destin", sustinut in luna octombrie a anului trecut, la Palatul National "Nicolae Sulac" din Chisinau. Linia melodica si versurile acestui cantec sunt semnate de catre Eugenia Carabut Andries, o tanara compozitoare aflata la inceput de cariera.
Un alt moment inedit a fost cel in care o fetita, in varsta de cinci ani, i-a oferit artistului, pe scena, o felicitare (tip tablou) realizata de ea si pe care a scris, pentru prima oara, un gand sincer catre idolul sau. Gestul sincer si emotionant al acesteia a fost urmat si de alti spectatori, care au dorit sa-l completeze cu mesaje la fel de sensibile. Artistul a marturisit ca va pastra felicitarea in arhiva sa de suflet.
Spectacolul s-a jucat cu casa inchisa, iar organizatorii au fost nevoiti sa suplimenteze numarul de locuri din sala. In final, Fuego a fost a ales sa prelungeasca programul stabilit initial, raspunzand astfel, dorintei avide a publicului de a se bucura cat mai mult de muzica sa.
Narcis Avadanei
Asociatia Culturala "Regal D'Art"

FUEGO - "Scrisoare de bun ramas"


"... cata lume e-ntre noi,
Numaratori de ploi, din doi in doi...
Si dintr-un ochi de dor necunoscut,
Cate zapezi pe bune ne-au crescut..."
In periplul muzical desfasurat in cadrul turneului "O lacrima de cantec", exista, in fiecare spectacol, un moment de o intensitate maxima a trairilor,
atingand sublimul.
Unul dintre aceste momente memorabile este reprezentat de interpretarea magica a lui Fuego, ce are si calitatea de compozitor al piesei "Scrisoare de bun ramas", un cantec ce desavarseste intreaga sa cariera, ca o carte de vizita
a sensibilitatii ce-l caracterizeaza.
  
Sambata, 23 martie 2013, Ateneul Popular din Focsani a vibrat la mesajul inaltator al versurilor unui mare poet, George Tarnea, versuri ce au rezonat cu ritmul perfect asternut pe icoana tainica a armoniilor muzicale.

Piesa s-a nascut intr-o noapte tarzie de vara, cand Fuego se afla in studioul de inregistrari al bunului sau prieten, compozitorul si orchestratorul Alexandru Malschi, alaturi de care a compus cele mai frumoase slagare.

Acea seara a fost umbrita de disparitia prematura si nedreapta a pianistei Mihaela Ursuleasa, un nume pregnant in peisajul artei contemporane, un destin de veghe, o candela ce-a ars si va mai arde pentru muzica.
Tristetea impartasita de cei doi artisti s-a transpus atat de sonor si profund in piesa ce avea sa se nasca din imensitatea creatiei, spre a cuceri definitiv lumea nevazuta a sentimentelor umane.
 O sala ce s-a dovedit a fi neincapatoare, a murmurat, in acord solitar, ca o voce unica, impreuna cu artistul care creeaza, de fiecare data, un nou tablou de lumina, o stare divina, o ruga visata.
Melodia "Scrisoare de bun ramas" este piesa de referinta pentru albumul "O lacrima de cantec", cel ce aduna inlauntrul sau, o colectie de 32 de creatii ample, piesa la care ne vom reintoarce, cu umila condescendenta, ori de cate ori vom simti nevoia sa vindecam rani, sa ne inlacrimam tristetea.
Lili Bobu si Narcis Avadanei
Asociatia Culturala "Regal D’Art"

FUEGO - turneul naţional "O LACRIMĂ DE CÂNTEC"


FUEGO - turneul naţional
"O LACRIMĂ DE CÂNTEC
"

"Vrea sufletu-mi să-i scutur praful şi tăcerea,
Că-i prăfuit de vânturi şi de griji mărunte...
Şi-aşa, adăpostit de vânt şi soare,
Căminul sufletului meu deschis
Aşteaptă solul ultimului vis,
Cu-ntoarcerea de păsări călătoare. "
(Claudia Millian – Minulescu)
Iar el,

Paul Surugiu – Fuego,
solul mult-dorit, artistul dăruit cu har, iubind neîncetat tot ce-i frumos în lumea asta mare, va poposi, ca de fiecare dată, la porţile sufletelor dumneavoastră, pentru a vă aminti ca din nou e primăvară.
În valuri de acorduri ce insomnii vor naşte, acompaniat de "Fuego Band", vă va aduce-n dar seri pline de trăiri profunde, de zâmbete, refrene bine-cunoscute, dar şi surprize muzicale în premieră, tainic aşezate pe portativ de renumiţii compozitori: Jolt Kerestely şi Maria Stoianov, toate acestea adunate într-un nou concept artistic, un spectacol de muzică şi poezie, sugestiv intitulat:

"O LACRIMĂ DE CÂNTEC".
Şi pentru că femeia este eterna primăvară a vieţii şi însuşi surâsul infinitului, acest spectacol îi este special dedicat, sensibilitatea şi emoţia unindu-se-ntr-o singură simţire, într-o lacrimă de cântec şi iubire, pentru că
"Înc-o dată, iar şi iară,
a iubi e primavară…"
(Lucian Blaga)
Vă oferim mai jos datele de desfăşurare şi principalele locaţii unde Fuego va poposi pentru a vă da întâlnire de-a lungul acestui turneu, urmând ca eventualele modificări să fie anunţate ulterior:

- 20 martie, ora 19.00 – Constanţa
– Casa de Cultură a Sindicatelor
- 21 martie, ora 19.00 – Ploieşti
– Casa de Cultură a Sindicatelor
- 22 martie, ora 19.00 – Galaţi
– Teatrul Muzical "Nae Leonard"
- 23 martie, ora 19.00 – Focşani
– Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia"
- 24 martie, ora 18.00 – Adjud
– Casa de Cultură "Tudor Vornicu"
- 25 martie, ora 19.00 – Iaşi
– Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri"
- 26 martie, ora 19.00 – Piatra Neamţ
– Casa de Cultură a Sindicatelor
- 27 martie, ora 19-00 – Bacău
– Filarmonica "Mihail Jora", Sala Ateneu
- 28 martie, ora 19.00 – Braşov
– Casa de Cultură, Sala Reduta

- 30 martie, ora 19.00 – Timişoara
– Filarmonica "Banatul"

- 31 martie, ora 19.00 – Lugoj
– Teatrul "Traian Grozăvescu"
.
Biletele se pot procura de la casele de bilete ale sălilor de spectacol.
Pentru informaţii suplimentare, sunaţi la numărul: 0746774204.
"O sete, dureroasă, de viaţă-n piept aşteaptă
Să iasă la iveală, când câmpul va-nverzi –
Ca sufletu-mi, din iarnă, păşind treaptă cu treaptă,
Din nou să iasă-afară – gătit pentru-a iubi."
(Boris Ioachim)
Lăsaţi-vă sufletele purtate pe aripi de vis şi dor, pentru-a atinge, nestingherite, o nouă primăvară!

"Tot ce-i romanesc nu piere!"

Fuego lanseaza un nou DVD:

"Un suflet romanesc

in cantece de odinioara"

In cadrul turneului sau national - "O lacrima de cantec", care va poposi in aceasta luna, in 12 orase, Fuego va lansa un nou DVD:

"Un suflet romanesc

in cantece de odinioara".

Va prezentam, in exclusivitate, coperta acestui material, ce va va oferi bucuria revederii concertului extraordinar "Ce faci asta-seara, tu?", pe care Fuego l-a sustinut in anul 2010, pe scena Teatrului "Mr. Gh. Pastia" din Focsani, in cadrul turneului national cu acelasi nume.


La realizarea acestui DVD, care aduce in prim-plan lumea de altadata, o poveste omogena, ritmata, cu aer burghez, din perioada interbelica, cu parfum de reverente si curtoazie, surprins dulce-amarui de bijuteriile muzicale pe care Fuego le interpreteaza alaturi de grupul Anatoly din Brasov, si-au adus contributia: echipa emisiunii "Familia Favorit", producatorul Valentina Herta, Casa de Productie "Euromusic" Cluj Napoca si S.C. "Hidroconstructia" S.A. Bacau.

Intr-un decor doldora de mofturi, cu moftangii ilustri, in care valoarea piere pe o umbra desueta, e necesar sa pastram in continuare viu spiritul unei lumi pitoresti, iar farmecul cadentelor sale sa se regaseasca in acest peisaj, cu accentele-i boeme si sclipirile ludice.

Caci... "tot ce-i romanesc nu piere" si doar arta neviciata mai poate razbate in haos, mai are putere sa demonstreze ca esenta sta in muzica de altadata, ca misterul timpului decoreaza realitatea conferindu-i nuantele pe care nenea Iancu le surprindea in operele-i satirice.


Iar nemurirea acestor cantece e data tocmai de actualitatea si de nobletea cu care-si invesmanteaza corola calitatii, care se transforma din simpli pioni intr-un gramofon al spiritului patriotic, o comoara de minuni ce trebuie pretuita, cunoscuta, cantata si promovata.

Cu alte cuvinte... veti putea redescoperi sufletul romanesc, surprins veridic in compozitiile de odinioara.

"O lacrima de cantec" - lansare dublu CD

"O lacrima de cantec"

- un nou album, un singur suflet romanesc - FUEGO...

Va prezentam, in exclusivitate, coperta albumului

"O lacrima de cantec",

pe care Fuego il ofera admiratorilor sai,  alaturi de Casa de Productie "Euromusic" - Cluj Napoca.

Noul material discografic va fi lansat pe 20 martie, la Constanta, si ulterior, in toate orasele in care artistul va ajunge, in cadrul turneului national cu acelasi nume.

"O lacrima de cantec" este un dublu CD ce cuprinde melodiile la care Fuego a lucrat intens in ultimii doi ani, de la precedentul album "Lacrimi" (lansat in 2011) si pana in prezent, si aduna in doua povesti, un manunchi de 32 de cantece, de linii melodice sensibile si creatii ample, semnate de: Maria Stoianov, Paul Surugiu, Marius Cristi Popa, Marina Voica, Ilie Gorincioi, Dan Dimitriu, Stelian Ene, Alex Malschi, Florin Puica, Vali Doaga, Eugenia Carabut Andries. 

"Mi-am propus ca prin acest album sa va ofer o clipa de sinceritate, o impletire de versuri si linii melodice asezate armonios, faurite pentru a readuce un moment de normalitate, de esenta si tihna.

Trecand prin mai multe stari, momentele si imaginile pe care fiecare piesa, care ascunde-nlauntrul sau o poveste unica, le creeaza, sunt un ceas de tagada in nebunia zilnica, o lumina sortita vesniciei in chip, inima si gand, un foc nestins ce dainuie intr-o sublimă lacrima... O LACRIMA DE CANTEC..."

Paul Surugiu - Fuego

Fuego - spectacol cu casa inchisa la Ploiesti

"O lacrima de cantec" inregistreaza succes dupa succes

Sala Casei de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti a devenit aseara, 21 martie, prea mica pentru toti cei care au venit sa-l admire si sa-l aplaude pe Fuego. Aceasta a fost cea de-a doua oprire din cadrul turneului "O lacrima de cantec", care-l prezinta pe artist intr-o ipostaza inedita, aducand un aer proaspat prin cele mai noi piese, incluse pe albumul care poarta aceeasi denumire.
Spectacolul s-a desfasurat cu casa inchisa, publicul fredonand refrenele indragite. Fuego a schimbat sase tinute vestimentare, create de Doina Levintza, cea care ii asigura costumele pentru fiecare aparitie.
Concertul "O lacrima de cantec" beneficiaza de o abordare matura, a unui interpret ce imbina cu mult sarm, diferite genuri muzicale. Trecand de la balade la ritmuri alerte, Fuego pastrează o linie comuna, toate cantecele sale avand ca tema principala iubirea. Turneul va continua si in alte zone ale tarii, mai intai Moldova urmand a fi cuprinsa de acordurile muzicii romantice, la Galati, apoi Focsani, Adjud, Iasi, Piatra Neamt si Bacau.
Iata ce afirma artistul cu privire la debutul fulminant al acestui turneu:
"Intr-o perioada in care muzica a devenit obiect de trafic, e mare lucru sa mai reusesti sa aduni intr-o sala, cateva sute de oameni, care sa te asculte si care sa plateasca bilet. Simt ca publicul ma rasfata cu asta si nu pot decat sa-i multumesc.
Atat la Constanta, cat si la Ploiesti, am avut parte de bucurii nespuse cand am simtit ca oamenii imi sunt aproape, ca imi stiu versurile si canta impreuna cu mine, ca apreciaza ceea ce am vrut sa le ofer prin acest spectacol, piese recente, un moment de tagada in nebunia zilnica, un nou album si emotii puternice.
Imi doresc ca publicul sa-mi fie aproape in continuare, caci nimic nu este mai valoros pentru o persoana care traieste prin si pentru arta, decat constientizarea ca tot zbuciumul sau launtric ajunge acolo unde isi propune."
Fuego pregateste si alte surprize in turneu. Pe langa dublul material discografic, saptamana viitoare va lansa si DVD-ul "Un suflet romanesc in cantece de odinioara".

"O lacrima de cantec"... la Constanta

Poveste cu si despre iubire,
impreuna cu Fuego

Turneul "O lacrima de cantec" a debutat aseara, 20 martie, la Constanta. Fuego a deschis seria concertelor sale traditionale de primavara, cu o noua infatisare si un concept diferit.
Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta a rasunat pe acordurile celor mai noi cantece ale artistului, care si-a lansat in premiera, dublul CD "O lacrima de cantec". Materialul cuprinde 32 de cantece, realizate in ultimii doi ani si prezinta un fir al celor mai nobile trairi.
 Fuego si-a delectat fanii cu momente inedite, iar acestia, la randul lor, nu au ezitat sa ii ofere clipe memorabile si sa-i rasplateasca prestatia artistica impecabila, cu indelungi aplauze.
Pe parcursul celor doua ore, timp in care s-au imbinat emotiile, umorul si iubirea, cei prezenti au putut fredona cele mai indragite si cunoscute refrene, interpretate in varianta acustica, alaturi de chitaristul Robert Caloian, precum si piesele ample, de dragoste, compuse chiar de Paul Surugiu ori de maestrul Jolt Kerestely. Toate acestea au completat, in mod armonios, decorul proaspat, starea de primavara, povestea despre iubire, cantata si simtita pe deplin.
Turneul va continua in alte 11 orase ale tarii, prilej de reintalnire cu toti cei care ii asculta si apreciază muzica artistului inimilor, ce vine cu emotii in buzunar si transmite arta sa, cel mai de pret sentiment al sufletului uman.

23 martie 2013 - Fuego la TVR 1

Fuego - invitat al emisiunii
"Ne vedem la TVR..."

Sambata, 23 martie a.c., Fuego va fi prezent, in calitate de invitat special, in cadrul emisiunii
"Ne vedem la TVR...",
difuzata de postul national de televiziune - TVR 1, incepand cu ora 16.00.
Marina Almasan, producator si moderator al acestei emisiuni, va propune sa urmariti o editie plina de surprize, de aceasta data dedicata doamnei Irina Loghin.
In platou, alaturi de Irina Loghin si Fuego se vor mai afla: Irinuca Loghin, Alesis, Elise Stan, Gheorghe Turda si altii.
Vizionare placuta!

Fuego - concert la Palatul National

Fuego a revenit la Chisinau

Fuego a revenit la Chisinau pentru a sustine un concert dedicat femeilor.
Acompaniat de bandul lui Dorel Burlacu, aseara, artistul a incantat publicul basarabean cu renumitele sale slagare, printre care: "Iubirea infloreste primavara", "Sarut, femeie, mana ta!" si "Eu nu te intreb".
Va invitam sa urmariti un material realizat de postul Jurnal TV (Chisinau) si transmis in aceasta dimineata, in cadrul emisiunii "Desteptarea".
Jurnal TV Chisinau
12 martie 2013

In aceasta primavara, iubirea a inflorit... la Chisinau...

Fuego a revenit la Chisinau cu un nou concert.  
Sute de oameni au venit sa-l vada.


Fuego a revenit la Chisinau cu un nou concert. Sute de oameni s-au strans la sala Palatului National ca sa-si admire artistul indragit de peste Prut. Cei mai multi i-au fredonat melodiile.
Fuego marturiseste ca isi dedica spectacolul tatalui sau, decedat in urma cu trei ani.
In aceasta seara, sala Palatului National a devenit neincapatoare.
Spectatorii i-au fredonat aproape toate piesele.
In ultimii ani artistul vine tot mai des cu concerte la Chisinau. Totusi, el dezminte faptul ca ar vrea sa se mute in Moldova, asa cum scria anterior presa din Romania.
Dupa ce in august, presedintele Nicolae Timofti i-a daruit, de ziua lui, titlul de "Artist al Poporului", Fuego afirma ca se simte tot mai aproape de
Republica Moldova.
 Pro TV Chisinau
11 martie 2013

Fuego - surpriza... "La ceas aniversar"

Fuego - aparitie surpriza intr-un spectacol de exceptie

Duminica, 10 martie a.c., Palatul National "Nicolae Sulac" din Chisinau a fost gazda unui eveniment de amploare, mult-asteptat, denumit generic
"La ceas aniversar",
un spectacol extraordinar care a marcat inchiderea Festivalului International de Muzica "Martisor - 2013" si a fost transmis in direct de postul national
TV Moldova 1.

 
Concertul a fost sustinut de cei peste 60 de instrumentisti ai Orchestrei Nationale de Muzica Populara "Lautarii", dirijata de maestrul Nicolae Botgros, alaturi de care au evoluat nume de referinta ale vietii artistice din Basarabia, dar si invitati speciali din Romania. Gazda intregii manifestari a fost indragita realizatoare de la TVR, Iuliana Tudor.
  Surpriza serii, atat pentru cei prezenti pe scena, cat si pentru publicul de la Palatul National, a reprezentat-o aparitia lui Fuego, care, in semn de respect pentru dirijorul Nicolae Botgros si "Lautarii" cu care a colaborat in nenumarate randuri, cu sufletul deschis si cu multa bucurie, a facut un mare efort pentru a ajunge in timp util la acest spectacol.
Gestul sau l-a emotionat profund pe maestrul Botgros, mai ales dupa ce Fuego i-a dedicat cateva cuvinte special pregatite pentru aceasta ocazie. Momentul a culminat cu interpretarea celebrei melodii compusa de Mihai Ciobanu, pe versurile poetului Grigore Vieru, "Casa parinteasca".
De la bun inceput, Nicolae Botgros le-a facut o promisiune spectatorilor: "In aceasta seara vorbeste cantecul. Orchestra va va spune atatea cuvinte, incat tot ce-am vorbi noi ar fi in plus."
Si, asa cum de fiecare data ne-a obisnuit, nici acum artistii nu au inselat asteptarile publicului dornic sa fie martorul unei seri de neuitat.

Fuego's Blog
10 martie 2013

"Băiatul asta canta superb!"

Fuego a cucerit-o pe Ozana Barabancea:
"Baiatul asta canta superb!" 
Cantaretul Fuego, pe numele real Paul Surugiu (36 ani), a cucerit-o pe soprana Ozana Barabancea. Invitat sambata, in emisiunea "Te cunosc de undeva", artistul l-a imitat pe Gheorghe Turda si a impresionat-o pe membra juriului, Ozana Barabancea.
"Baiatul asta canta superb!
Deci superb am zis!",
a scris Ozana Barabancea pe contul personal de pe site-ul de socializare Facebook, unde a postat imaginea de mai sus.
Imaginea postata de soprana a primit sute de like-uri si zeci de comentarii, in doar cateva minute, semn ca a fost pe placul prietenilor virtuali.
Sursa: "Libertatea"
10 martie 2013

Femeia - nemuritoare odisee...

 "Cat de frumoasa esti, femeie!

In jurul tau pomii respira...

Nemuritoare odisee,

Nisip de aur in clepsidra...

Cat de frumoasa esti, femeie!

Din ochii tai se naste-azurul...

Misterului de nepatruns,

Tu i-ai innobilat conturul!"

Sufletele vi le-mbracati in stropi de soare, gandurile vi le-odihniti in verdele crud al ierbii, la ceas tainic de seara, privirea mangaiati-v-o in roua ne-nceput-a zorilor, iar viata-ntreaga va fie o eterna primavara!

LA MULTI SI FERICITI ANI!

"Un suflet romanesc... in cantece de odinioara"

Fuego lanseaza un nou DVD:
"Un suflet romanesc... in cantece de odinioara"

La sfarsitul lunii martie, se va lansa DVD-ul
"Un suflet romanesc
in cantece de odinioara",
un nou material care va ofera bucuria revederii concertului extraordinar "Ce faci asta-seara, tu?", pe care Fuego l-a sustinut in 2010, pe scena Teatrului "Mr. Gh. Pastia" din Focsani, in cadrul turneului national cu acelasi nume.
La realizarea acestui DVD, care aduce in prim-plan lumea de altadata, o poveste omogena, ritmata, cu aer burghez, din perioada interbelica, cu parfum de reverente si curtoazie, surprins dulce-amarui de bijuteriile muzicale pe care Fuego le interpreteaza alaturi de grupul Anatoly din Brasov, si-au adus contributia: echipa emisiunii "Familia Favorit", producatorul Valentina Herta si Casa de Productie "Euromusic" Cluj Napoca.
Cu alte cuvinte... veti putea redescoperi sufletul romanesc, surprins veridic in compozitiile de odinioara...
"Casa a sufletului meu este cantecul romanesc, cu horele-i alegorice, cu doinele, romantele, melodiile nemuritoare, impovarate de lacrimi, de glas si iubire, de vers si joc, asupra caruia timpul si-a asezat duios amprenta.
Iubesc Romania, cu vaile si codrii parfumati, cu ai sai Carpati semeti, rasfirati printre nori, ce servesc drept acoperia al unei lumi fascinate de poezia neamului, de arta autentica, de piesele vechi si reinterpretate.
Va daruiesc, prin acest spectacol, un fragment din acea lume, o partea din inima mea si inima generala a romanului."
Paul Surugiu - Fuego

"Destin" (2012) - muzica usoara (partea a II-a)

Concerte extraordinare aniversare la Palatul

National "Nicolae Sulac"

"DESTIN"

Regal de muzica si poezie
  
 Sambata, 2 martie a.c., emisiunea "Familia Favorit" v-a oferit o noua intalnire cu Fuego si muzica sa, difuzand inregistrarea celei de-a doua parti a concertului extraordinar

"DESTIN",

pe care artistul l-a sustinut la Palatul National "Nicolae Sulac" din Chisinau, in luna octombrie 2012, alaturi de invitatii sai speciali, aniversand 10 ani de cantec pe scenele Basarabiei.
Pentru a urmari integral aceste concerte, va invitam sa accesati urmatoarele link-uri:
Fuego - "Destin" - muzica usoara

"O primavara - o floare de dor in suspinul nostru..."

Dragii mei,

Timpul parfumat, aroma serilor racoroase si mirajul multicolor al florilor imi creeaza, in fiecare an, o stare speciala. Sursa incontestabila de lumina sufleteasca, primavara daruieste un alt vesmant lumii. 

Duiosia cerului de primavara, blandetea pasarilor... imi renasc toate petalele inimii, reamintindu-mi ca iubirea infloreste acum, cu lacrimi de cantec, inmiresmata de candoarea si fragilitatea emotiilor dezghetate.
Va doresc sa aveti lumina in suflete, sa iubiti cu aceeasi intensitate tot ce va inconjoara, sa imbratisati cu bucurie minunile acestei perioade.

Martisorul sa va fie zambetul florilor si gandurilor sincere daruite sau primite.

O primavara - o floare de dor in suspinul nostru de viata...

Paul Surugiu - Fuego
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template