Fuego in Tara Fagaduintei


Fuego - invitat al "Romaniadei"
La inceput de an nou, an simbolic al iubirii, Fuego se afla in Israel, in calitate de invitat, pentru a sustine concerte in cadrul celei de-a VIII-a editii a "Romaniadei", festivalul organizat in exclusivitate pentru comunitatile de romani din diaspora, intr-o oaza de lumina si caldura, in orasul-port turistic Eilat, aflat pe tarmul Marii Rosii.
Pe parcursul a trei zile, cei prezenti vor redescoperi fragmente de farmec romanesc, autentic, muzica de calitate si emotii depline.
Fuego este atat gazda acestui eveniment, dar deopotriva, si unul dintre cei mai asteptati artisti de la "Romaniada", el sustinandu-si propriul recital pe 4 ianuarie, iar pe 5 ianuarie fiind prezent alaturi de Irina Loghin, in duetul lor inegalabil.
Fuego nu se afla pentru prima oara in Israel, dar aceasta experienta este una deosebita, atat pe plan profesional, cat si personal.
Astfel ca, dupa succesele repurtate in anul 2012, artistul nu isi putea incepe anul mai bine decat mergand in Tara Fagaduintei, acolo unde a fost atat de asteptat pentru a transmite, prin creatiile sale muzicale, doruri de acasa, sentimente cu aroma patriotica.
De asemenea, Fuego traieste o dubla emotie, nu doar pentru ca este apreciat si aclamat, el cantand de fiecare data cand ajunge in Israel si in limba ebraica, dar si pentru ca asupra acelui taram planeaza o atmosfera sacrala, pe care inca din copilarie a perceput-o ca fiind complexa, caci parintii sai si-au dorit intotdeauna ca el sa poata ajunge in Ierusalim.
Fuego le-a pregatit romanilor din comunitatea din Israel (care numara peste 210.000 de suflete, fiind cea mai importanta din intreaga lume), numeroase surprize, printre care piese de pe cel mai recent material discografic al sau, dar si melodii in prima auditie de pe albumul care va aparea in primavara acestui an.
Caci... indiferent daca e vreme de razboi sau pace, indiferent de granitele impuse de contextele culturale, de limba, de civilizatie, tot muzica e limba comuna a tuturor.
Si atunci cand muzica este atat de armonios si nobil ambalata, cand mesajul e o poezie a simturilor, asa cum este in cazul lui Fuego, nu poate fi decat o incantare pentru cei ce intr-adevar percep arta ca pe un stil de viata, nu ca o nevoie existentiala.
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template