2012 - anul excelentei pentru FUEGO

Fara indoiala, 2012 se numara printre cei mai prolifici ani din cariera lui Paul Surugiu - Fuego. A fost un an al provocarilor neintrerupte, al proiectelor indraznete, ambitioase, de mare anvergura pentru artistul aflat pe culmile succesului.
Iar munca sa neincetata, orele in sir petrecute in studio, in sali de spectacole, in platouri de televiziune sau pe drumuri, alergand, cu draga inima, pentru a raspunde solicitarilor peste tot unde era asteptat, toate acestea si-au aflat implinirea, in primul rand, in bucuria pe care a sadit-o in sufletele fanilor sai, care mereu i-au fost alaturi si i-au insotit acest demers.
Si daca tot suntem la final de an, cand a venit momentul bilantului, incercam sa realizam o retrospectiva a celor mai importante aspecte care au marcat in 2012, activitatea artistica a lui Fuego...
- Cu siguranta, cel mai important eveniment l-a reprezentat conferirea titlului onorific de "Artist al Poporului", de catre Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prilej cu care Paul Surugiu a sustinut un impresionant discurs.
 - La loc de cinste printre realizarile din 2012, se situeaza, fara discutie, colaborarea cu Asociatia Culturala "Regal D'Art", alaturi de care artistul a lansat, intr-o editie de lux, in colectia "Regal de poezie", volumul "Testament pentru Fuego", ce cuprinde poemele pe care i le-a dedicat Poetul Grigore Vieru, un veritabil album de arta, un manunchi de versuri si trairi intense, cu atingeri de genialitate.
 - Si daca tot am inceput cu Basarabia, sa amintim si cele doua concerte extraordinare "Destin", cu invitati de exceptie, care s-au desfasurat in luna octombrie la Palatul National "Nicolae Sulac" din Chisinau, marcand 10 ani de cand Fuego canta pe scenele de peste Prut. Tot pe scena Palatului National a urcat si in calitate de invitat special al unor spectacole de amploare: "Cantece de dor si drag" (alaturi de "Lautarii" lui Botgros) si "Tangoul frunzelor de toamna" (spectacol aniversar al Maria Stoianov).
 - La Bucuresti, artistul a fost prezent pe marea scena a Salii Palatului, mai intai ca invitat al spectacolului aniversar dedicat Irinei Loghin ("O viata de cantec") si al Galei Premiilor Muzicii Populare Romanesti organizata de Etno TV, pentru ca mai apoi, luna noiembrie sa ne aduca propriul concert semnat Fuego - "Scrisoare din Basarabia".
 
 - La fel de importante au fost si cele doua turnee nationale, pe care Fuego le organizeaza anual in intreaga tara: "Iubirea infloreste primavara" (martie) si "Emotie de decembrie" (decembrie), alaturi de band-ul sau.
- Puncte de referinta sunt si recitalurile extraordinare sustinute in cadrul unor bine-cunoscute festivaluri: "George Grigoriu" (Braila, mai), "Cununa Petrolului" (Moreni, iunie), "Grigore Vieru" (Iasi, octombrie), dar si contributia remarcabila in cadrul unor evenimente caritabile: "Poarta Sarutului" (Chisinau, iulie), "Gala Premiilor de Suflet in Sanatate Mintala" (Bucuresti, octombrie), "Salvati o minune de fetita!" (Crucea Rosie, Mangalia, noiembrie) etc.
- Cantecele lui Fuego au ajuns si la comunitatile de romani din Diaspora, unde a intreprins turnee: Israel (februarie), Italia (aprilie si noiembrie), Ucraina (octombrie) si Portugalia (noiembrie).
 - Completam lista concertelor si recitalurilor din acest an, amintindu-le pe cele sustinute in permanenta, cu diferite ocazii, in diverse locatii, publice sau private: Iasi ("Ziua Familiei" si Palas Mall), Piatra Neamt (Galeria Mall), Petrosani, Lupeni ("Ziua Pensionarilor"), Mangalia, Navodari, Galati (1 Mai), Constanta ("Casa parinteasca nu se vinde"), Ploiesti, Campina, Breaza, Baia Mare, Pitesti (pe scena Teatrului "Al. Davila"), in orase si comune din judetele: Iasi, Bacau, Neamt, Botosani, Buzau, Dolj, Constanta, Prahova, Brasov, Arges etc, precum si pe scenele din raioanele Basarabiei: Balti, Straseni, Calarasi etc.
 - Ne-au bucurat sufletele si numeroasele premiere muzicale pe care Fuego ni le-a oferit in 2012, compozitii proprii sau rezultate ale colaborarilor armonioase cu nume de referinta: Jolt Kerestely, Maria Stoianov, Marius Cristinel Popa, Carmen Aldea Vlad, Dumitru Lupu: "Priveste-ma!", "Povestea acordeonului", "Steaua mea", "De cate ori iubesc", "Trandafiri in dar", "Fericirea", "Adio!", "Anii mei", "Pentru ea", "Ramanem amandoi", "Adio, burlacie!" etc.
- Surprinzatoare in cel mai placut mod au fost si duetele pe care Fuego le-a realizat cu mari nume: Mirabela Dauer, Irina Loghin, Mioara Velicu, Maria Stoianov, Anisoara Puica, Ian Raiburg, Ion Suruceanu, Olga Ciolacu, Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Igor Cuciuc, Lidia Bejenaru, Nicolae Glib etc, inedita colaborare cu "Dorel Burlacu Band" sau continuarea colaborarii inceputa in trecut, cu formatia ProBachus, Orchestra Nationala de Muzica Populara "Lautarii", dirijata de maestrul Nicolae Botgros, Orchestra Municipala a Primariei Chisinau, condusa de fratii Vasile si Vitalie Advahov.
 - In ceea ce priveste prezenta scenica, d-na Elena Stoica a continuat sa creeze tinute deosebite pentru Fuego, dar surpriza anului a fost reprezentata de vestimentatia semnata, in exclusivitate, de d-na Doina Levintza.
- Si in 2012, Fuego a continuat sa realizeze si sa modereze emisiunea sa - "Fuego si prietenii la Familia Favorit", oferindu-ne saptamanal, impreuna cu producatorul Valentina Herta, editii speciale, de colectie, cu invitati de marca din lumea artistica.
- Totodata, a fost prezent, la randul sau, in platourile diverselor posturi tv, in cadrul unor emisiuni ce i-au fost special dedicate: National TV ("Sa v-amintiti duminica!"), National 24 Plus ("Anotimpul melodiilor"), TV Timisoara '89 ("Portret"), TVR Iasi ("Regional Cafe"), Etno TV, OTV, RTV Galati, TV H2.0 ("Har et party"), sau in calitate de invitat special: Antena 1 ("Gabi Firea Show"), TVR 3 ("Din Arhiva TVR"), Etno TV ("O seara cu cantec"), Antena 2 (Gala Premiilor "Confidential"), Pro TV International ("De suflet"), Favorit TV ("Seara Favorita"), National TV ("Sa v-amintiti duminica!").
Diverse interviuri si materiale cu Fuego au fost difuzate si de alte posturi tv din Romania: Iasi TV Life, Kanal D, Realitatea TV, Mondo TV, Kapital TV, Look TV, TVM Piatra Neamt, 1 TV Piatra Neamt, sau din Basarabia: Publika TV, Prime TV, MUZ TV, Jurnal TV, Busuioc TV.
 - Nelipsite au fost, de asemeni, aparitiile in cadrul emisiunilor radiofonice transmise de: Radio Iasi, Radio Doina, Radio Romania Online, Radio Z Nurnberg, Radio V.I.S., Radio Diaspora Chicago, Radio Metafora Canada etc.
- Ample sunt si spatiile pe care diverse agentii de presa, publicatii si site-uri le-au acordat materialelor referitoare la Fuego, amintind doar cateva dintre aceste surse: Moldpres (Chisinau), Agerpres, Mediafax, Amos News, Taifasuri ("Interviu pe-o fila de poem"), Actualitatea muzicala, Star, Literatura si Arta (Chisinau), Redesteptarea, Actualitatea (Lugoj), Telegraf (Constanta), Vremea Noua (Vaslui), Ceahlaul (Piatra Neamt),Portal Radio Iasi, Libertatea, Ziarul Oval, Curentul (Detroit), Asii romani (Nurnberg), Armonii culturale, Confluente romanesti, Apropo magazin (Chisinau), Ziarul Vaii Jiului etc. Sa amintim si cele doua materiale discografice editate si distribuite in colaborare cu revistele Taifasuri ("Un cantec, un destin...") si Libertatea ("Colinde").
 - In final, sa precizam si faptul ca numeroase premii si diplome care i-au fost decernate atat in tara, cat si peste hotare, i-au incununat cariera si au insemnat recunoasterea meritelor si a eforturilor depuse neincetat, pe altarul artei. 
Am incercat in randurile de fata, pe cat posibil, sa facem o succinta trecere in revista a aspectelor esentiale care au reprezentat pentru Paul Surugiu - Fuego, punctele de reper ale activitatii pe plan artistic, in 2012. Alaturi de aceste momente de referinta se numara, cu siguranta, multe altele.
Privind retrospectiv, in cel mai obiectiv mod cu putinta, peste cele enumerate mai sus, suntem ferm convinsi ca pentru Fuego, 2012 chiar a fost un an al excelentei si oricat ar incerca cineva sa ne contrazica, dovezile sunt atat de evidente si de clare, incat orice alta discutie nu-si mai are rostul.
Felicitarile noastre si multumirile pentru ce ne-a oferit in tot acest timp, se indreapta acum, pe ultima suta de metri a lui 2012, catre Fuego, artistul alaturi de care, suntem siguri ca si 2013 va fi un an la fel de reusit!
Va multumim, dragi prieteni, pentru ca mereu ne-ati fost alaturi de-a lungul timpului! Ne dorim ca noul an sa va gaseasca la fel de frumosi, increzatori, generosi si nobili cum va stim, sa va avem aproape si impreuna sa ne bucuram din plin de tot ceea Fuego si muzica sa ne pot oferi!
La multi ani!!!
Fuego's Blog
31 decembrie 2012
Share this article :
 
Copyright © 2012. Fuego - Paul Surugiu - un cantec, un destin... - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template